winkler-prins-praktijkschool Winkler Prins Praktijkonderwijs
Jan Salwaplein 2
9641 LA  VEENDAM

t: 0598-612311
e: info@winklerprins.nl
w: www.winklerprins.nl

Missie

Al vanaf 1866 is Winkler Prins een toonaangevende school voor openbaar voortgezet onderwijs sterk geworteld in de Veendammer samenleving en de regio. Wij zijn  de school waar jonge mensen graag zijn  voor een plezierige schooltijd. Wij zijn ook de school waar betrokken, gemotiveerde, bevoegde en bekwame medewerkers graag willen werken aan het ontdekken en ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen. Winkler Prins zorgt voor kwalitatief goed onderwijs en een passende begeleiding van onze leerlingen.
Onze veilige en ambitieuze leeromgeving geeft ouders en verzorgers het vertrouwen dat het beste in hun kinderen naar boven wordt gehaald. Het eigentijdse en innovatieve onderwijs biedt onze leerlingen maximale kansen succesvol hun weg te vinden bij vervolgonderwijs, beroep en maatschappij.

Visie

De dialoog is de belangrijkste cultuuruiting op onze school. De dialoog staat voor:
– Open communicatie en elkaar aanspreken
– Onderling vertrouwen en sterke betrokkenheid
– Nieuwsgierigheid en delen van ervaringen
– Onderlinge waardering en gelijkwaardigheid
Alleen wanneer er een echte oprechte dialoog is, kan er sprake zijn van een samenwerking waarin we open zijn naar elkaar en vertrouwen hebben in elkaar. Dat is nodig om samen te komen tot optimale prestaties en plezier in werken en leren. Optimale prestaties komen ook tot stand door een goede samenwerking met de ouders van onze leerlingen.

Doelgroep